Práškové stolové sladidlo na báze steviol-glykozidov
Výrobca: F&N dodavatelé, s.r.o.
Steviol-glykozidy sa získavajú z lístkov rastliny Stevia rebaudiana Bertoni pomocou horúcovodnej extrakcie.
Naše práškové stolové sladidlo na báze glykozidov steviolu je založené na intenzívnom sladidle - steviol-glykozidy a nosnom sladidle - fruktóze. Toto zloženie je zvolené zámerne, aby sa zmes dala ľahko používať pri náhrade repného cukru, najmä pri pečení a varení, kedy nie je možné používať čisté glykozidy steviolu (ich sladivosť je až 350x vyššia, ako u repného cukru).
Naše sladidlo na báze glykozidov steviolu je 4x sladšie ako repný cukor, použijete ho teda o 75 % menej a vďaka zloženiu má tiež oveľa nižší glykemický index a to celkovo o takmer 88 %, ako pri použití repného cukru!
Zloženie:
fruktóza (98 %),
sladidlo: steviol-glykosid RA (0,9 %),
protihrudkujúce činidlá: fosforečnany vápenaté (protihrudkujúce prísady)
Výživové hodnoty na 100 g (nahrádza 400 g cukru)
energetická hodnota - 1669 kJ / 393 kcal,
tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g,
sacharidy / z toho cukry - 98,2 g / 98,2 g,
bielkoviny 0 g,
soľ 0 g
Sladivosť:
5 g (1 lyžička) sypkého sladidla nahrádza 20 g (4 lyžičky) repného cukru.
Použitie:
zmes je vhodná na univerzálne použitie, napr. zaváranie ovocia a zeleniny, k príprave marmelád a džemov, dá sa ale samozrejme tiež použiť pri pečení a varení, alebo k priamemu sladeniu teplých a studených nápojov
Balenie: 250 g
Skladovanie:
Skladujte a uchovávajte v suchu, chráňte pred teplom, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Môže dôjsť k reakcii prírodných zložiek.